Povestea salvamontiştilor bihoreni, care au reuşit „să escaladeze” obstacolele birocratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamont Bihor a împlinit, cincisprezece ani, în ciuda tuturor dificultăţilor financiare şi birocratice întâmpinate de-a lungul anilor. Dacă la început nu au avut nici măcar un sediu, astăzi îşi desfăşoară actvitatea într-o clădire pe care au modernizat-o cu mâinile lor. Todată au în dotare   maşini de teren şi echipamente adecvate.

Se luptă zi de zi să salveze vieţi şi din fericire de cele mai multe ori reuşesc. Este vorba despre salvamontiştii bihoreni care au reuşit în cei 15 ani de activitate să construiască un serviciu performant.

A fost odată...

În judeţul Bihor, prima echipă Salvamont a fost  constituită în oraşul Ştei în anul 1982, de către Consiliul Popular Local. Cinci ani mai târziu se înfiinţa formaţiunea Salvamont Oradea, cu o sub-filială la Aleşd.  Ambele formaţiuni au fost create ca măsuri determinate de creşterea numărului de turişti, în zona montană a judeţului, şi a practicanţilor alpinismului sau speologiei explorative. Aceste practice au dus şi la apariţia frecventă a accidentelor turistice montane. „După anul  1990, structurile au dispărut prin auto desfinţare sau au devenit ineficiente, în mod special pe fondul lipsei de susţinere financiară şi administrativă din partea autorităţilor locale. Din păcate,odată cu dispariţia lor,  nu au întârziat să apară accidentele, cu o frecvenaţă şi gravitate crescândă", a spus Adi Marin, vicepreşedintele Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor .

Citeşte mai multe despre activitatea Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor, astăzi,  în Adevărul de Transilvania!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite