Potop de august: lume mirată, trafic îngreunat și multe bălți de ploaie, în centrul Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FOTO: Orădenii s-au trezit îngroziți în această dimineață. Norii negri și picăturile mari de ploaie au prevestit parcă un eveniment apocaliptic. Înainte de tsunamiul solar, o furtună a luat prin surprindere tot orașul.

Vezi aici cum au fost luați prin surprindere orădenii de ploaia torențiala

În locul razelor de soare, cu care s-au obișnuit în ultimele zile, au văzut un cer negru și supărat, gata, gata, să anunțe o furtună îngrozitoare. Pentru câteva zeci de minute, ziua s-a tranformat în noapte, iar temperaturile au scăzut brusc. O anormalitate pentru zilele călduroase de august. Orădenii care au ieșit din casă fără umbrelă alergau în toate părțile pentru a se adăpost, dar nici cei care se îndreptau spre muncă, pe jos, nu au scăpat de furia stropilor uriași.

„Nu mă așteptam la o asemena zi, mai ales în luna august. Când am văzut dimineață cerul negru, nu îmi venea să cred. A fost o furtună mai neobișnuită, care ne-a luat prin surprindere", a mărturisit Anglea Chiș, mirată de furia stropilor de ploaie.

Luați prin surprindere

Din fericire, vremea capricioasă a început să se calmeze, astfel că nu au existat pagube materiale sau victime. Într-o singură localitate bihoreană, Lelești, râul a ieșit din albie și au fost solicitați pompierii.

 „Am fost foarte mirată dimineață când am văzut cerul. Nu mă așteptam la o asemenea furtună", a mărturisit Florina Pantea, o pensionară în vârstă de 71 de ani. „Ne-a luat prin surprindere vremea asta. A plouat îngrozitor, iar cerul era foarte negru", spune so Andreea Pașca, de 23 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite