Oradea: Ponturi pentru ca medicii să salveze vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ponturi pentru ca medicii să salveze vieţi
Oradea: Ponturi pentru ca medicii să salveze vieţi

Cei mai buni specialişti din ţară şi străinătate vor veni la Oradea ca să-i antreneze pe doctorii care intervin în situaţii de urgenţă.

Întâlnirea din Oradea va avea două părţi: prima cu două zile de cursuri practice, urmată de conferinţe de specialitate la care vor fi prezentate rezultatele unor cercetări medicale. „Vom pune un accent mare pe pregătirea practică, pe învăţarea celor mai noi tehnici de manipulare a persoanei accidentate, inclusiv tehnici de descarcerare din maşinile blindate, din care rănitul se extrage mai greu”, precizează Mihai Botea.

Unul dintre sponsorii conferinţei oferă utilaje de ultimă generaţie pentru descarcerare pentru ca participanţii să înveţe să le utilizeze. „Conferinţa nu se adresează doar medicilor, rezidenţilor şi personalului din serviciile abilitate, ci şi voluntarilor care vor să se implice în acţiuni de căutare şi salvare”, adaugă Botea.

Profesori buni pentru învăţăcei români

„Avem confirmarea a 40 de specialişti de marcă din ţară şi străinătate, din domeniile medicinei de urgenţă, salvamont, pompieri, aviaţie, scafandri, personal tehnic şi auxiliar, care intervine în caz de catastrofe”, a precizat Mihai Botea, vicepreşedintele Search and Rescue Team in Special Situations (SARTISS). Conceptul „search and rescue” este nou în Europa şi presupune acţiuni de căutare şi salvare în mediul urban, de la tuneluri de metrou şi canale, la accidente rutiere mari, şi în mediul extra-urban, cu tot ce înseamnă accidente montane, provocate de viituri sau alte dezastre. Înscrierile la conferinţă se fac pe site-ul www.sartiss.ro. Conferinţa va avea loc în perioada 20-25 octombrie, în Băile Felix.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite