Oradea: Poloiștii de la națională au băgat la apă vicecampioana mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a impus în fața vicecampioanei mondiale, Spania, cu 9-7, în bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Marți seara, suporterii prezenți la piscina olimpică din Oradea au fost martorii unei victorii istorice. Naționala de polo a României a învins vicecampioana mondială, Spania, cu 9-7. „Știam că va fi un meci foarte greu, doar întâlneam una dintre cele mai bune echipe din lume. Poate jucătorii spanioli nu au prins o zi bună,dar România a jucat ca o echipă adevărată”, a spus, Kovacs Istvan, tehnicianul maghiar care are sarcina de a aduce naționala î n elita polo-ului mondial.

România produce surpriza

Partida a avut loc în cadrul primei etape preliminare a Liga Mondială. România a fost repzartizată în grupa a treia cu Serbia, Spania și Turcia. Meciul cu ibericii nu a început optimist. După câteva atacuri ratate ale tricolorilor, Spania a deschis scorul prin Xavier Valles. A fost momentul în care Cosmin Radu și-a arătat valoarea și a egalat. Andrei Iosep a mărit avantajul gazdelor și a închis primul sfert la 2-1. Cea de-a doua parte a meciului a adus egalarea. Beneficiind de om în plus, spaniolii au marcat prin Miguel. A fost un simplu foc de paie, pentru că românii au înscris din nou prin Cosmin Radu, Tiberiu Negrean și Andrei Iosep a dus scorul la 5-2 pentru România. Al treilea sfert a fost, de fapt, o reeditare a primelor opt minute de joc. Nicolae Diaconu și Iosep au înscris pentru națională, în timp ce Mallarach l-a învins o singură dată pe Dragoș Stoenescu.

Un act final de cosmar

România i-a pierdut pe Mihnea Chioveanu și Cosmin Radu, eliminați. „A fost greu să jucăm fără Cosmin Radu, dar eram la adăpostul câtorva goluri”, a declarat Kovacs Istvan. Deși au pierdut sfertul al patrulea, 2-4, românii s-au impus în fața  vicecampioanei mondiale având de partea lor un public extraordinar. „Am știut de la bun început că va fi greu. Este bine că am reușit. Sunt convins că partida retur va fi și mai grea. Cu certitudine se vor lupta pentru a-și lua revanșa”, a spus Andrei Iosep.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite