Poloiștii orădeni sunt campionii României pentru a patra oară consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poloiştii de la CSM Frigoconti Oradea au fost reconfimaţi, astăzi, campioni ai României. Orădenii au încheiat cu success ultimul turneu final al Superligii Naţionale şi au sărbătorit al patrulea titlu alături de suporteri.

De patru ani, Dinamo, Steaua şi Rapid se închină în faţa echipei CSM Frigoconti Oradea. Marile puteri, ce odinioară dominau cu autoritate polo-ul românesc, nu reuşesc să fure titlul din provincie. Din anul 2007, Oradea s-a instalat în fruntea ierarhiei şi nu intenţionează să cedeze titlul. Ba mai mult, a luptat până în ultima secundă. Pe 27 mai 2007, jucătorii conduşi de pe margine de Cornel Gordean au adus titlul la Oradea, la exact 21 de ani de la ultimul succes al poloiştilor de la Clubul Sportiv Crişul. Dacă atunci CSM s-a impus la limită în meciul decisiv şi a întrecut cu scorul de 6-5 (1-1, 4-1, 0-0, 1-2) eterna rivală Dinamo, astăzi, treburile au fost mult mai simple. După toate calculele, orădenii erau principalii favoriţi la titlu încă de săptămâna trecută, când s-au impus, fără probleme, în toate meciurile disputate în cadrul celui de-al treilea turneu final din bazinul Dinamo. CSM Frigoconti avea un avans de zece puncte faţă de echipa din Ştefan cel Mare şi 25 faţă de Steaua. Deşi în cazul unei victorii dinamoviste, oficialii din Federaţie ar fi intenţionat să prelungească Superliga Naţională până la disputarea a şase turnee finale, orădenii le-au stricat planurile. Ba mai mult, au câştigat al patrulea titlu consecutiv şi au sărbătorit în faţa propriilor suporteri.

 Campionii ... ole, ole, ole

 Turneul de la Oradea a debutat vineri. În prima zi a competiţiei, CSM a întâlnit Steaua. Deşi în debutul partidei, poloiştii orădeni au ratat inexplicabil din situaţii clare de gol, căştile albastre s-au impus în trei din cele patru sferturi. CSM a încheiat în avataj primul sfert, scor 2-0 şi cel de-al doilea sfert, scor 3-2. După pauză, steliştii au marcat doar două goluri, în vreme ce elevii lui Cornel Gordan au punctat de patru ori. Cel mai bun jucător s-a dovedit centrul Kincses Attila. În cea de-a doua partidă, CSM a dispus de Rapid, iar duelul dintre Dinamo şi Steaua s-a încheiat în avantajul poloiştilor din Ştefan cel Mare, scor 5-3. "Este foarte greu să spui care dintre jucători a fost cel mai bun. Toţi au făcut meciuri bune în acest sezon. Kincses Attila şi Tiberiu Negrean au fost foarte buni în atac, iar Kadar Kalman în apărare, dar şi cei mai mici, Alex Popoviciu şi Andrei Creţu, au avut evoluţii foarte bune", ne-a spus Fejer Ivan, fost jucător al echipei campioană din 1986. Cornel Gordan a fost desemnat din nou, cel mai bun tehnician.

"Toţi au făcut meciuri bune în acest sezon. Kincses Attila şi Tiberiu Negrean au fost foarte buni în atac"

Fejer Ivan, fost campion

Orădeni convocați la națională

Pentru şase dintre componenţii echipei campioană, sezonul este departe de a se fi încheiat. Kadar Kalman, Nicolae Diaconu, Tiberiu Negrean, Andrei Creţu, Alexandru Popoiviu şi Bogdan Cîmpianu vor continua pregătirea sub îndrumarea selecţionerului Kovacs Istvan. Lor li se va alătura un alt orădean, Ramiro Georgescu, legitimat în acest moment la formaţia maghiară, Ferencvaros. Reprezentativa României s-a calificat, recent, la Campionatul European care va avea loc în luna septembrie, la Zagreb, în Croaţia. În urma tragerii la sorţi, tricolorii au fost distribuiţi în grupa A alături de Muntenegru, Croaţia, Spania, Italia şi Turcia. Din grupa B fac parte Serbia, Ungaria, Rusia, Macedonia, Germania şi Grecia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite