Poloiştii de la CSM Digi Oradea ţintesc Grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un poloist de la CSM Digi a fost arestat pentru tâlhărie
Un poloist de la CSM Digi a fost arestat pentru tâlhărie

Poloiştii orădeni au încheiat primul tur preliminar de la Marseille pe locul III în grupă asigurându-şi prezenţa în cel de-al doilea turneu de calificare din Grecia. CSM Digi Oradea, singura echipă românească de polo prezentă în Liga Campionilor, nu a dezamăgit

CSM Digi Oradea, singura echipă românească de polo prezentă în Liga Campionilor, nu a dezamăgit. Şi-a respectat blazonul şi a trecut cu bine de primul tur preliminar desfăşurat în Franţa la Marseille. „Este o performanţă notabilă având în vedere că anul trecut am pierdut toate meciurile din primul tur preliminar care s-a desfăşurat la Szeged. CSM a mai fost prezentă o singură dată în această fază a competiţiei", a spus la întoarcerea din Franţa, Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal.

La început de sezon, obiectivul orădenilor părea mai mult decât îndrăzneţ în condiţiile în care întregul lot a suferit schimbări dramatice. La finalul ediţiei precente a campionatului, conducerea clubului anunţa despărţirea Cornel Gordan, desemnat de cinci ori cel mai bun tehnician din România. „Sunt mulţumit de faptul că ne-am calificat în turul II preliminar având în vedere modificările care au survenit la echipă. Avem un nou tehnician, Toth Laszlo, fost component al naţionalei Ungariei şi participant la trei ediţii a Olimpiadei.

Tot în vara acestui an ne-am despărţit de Tiberiu Negrean care a plecat la echipa maghiară din Szolnok şi de centrul maghiar Kincses Attila, căruia pot să îi reproşez o viaţă extrasportivă neadecvată", a adăugat Florin Birta. În pauza competiţională însă, campioana României a reuşit să-i legitimeze pe Andrei Buşilă, Alexandru Ghiban, Gheorghe Dunca şi jucătorul maghiar Csaszar Gyorgy.

Ne batem cu ex-iugoslavii

La Marseille, orădenii au jucat într-o grupă echilibrată în compania croaţilor de la Mladost, sârbilor de la Steaua Roşie Belgrad, ruşilor de la Dinamo Moscova, francezilor de la Marseille, campioanei Turciei, Galatasaray şi olandezilor de la Shuurman. Orădenii i-au învins pe ruşi cu 10-7, pe turci cu 13-8, pe sârbi cu 7-5 şi pe olandezi cu 15-12, însă au fost învinşi de gazde cu 11-9 şi de Mladost, echipa la care joacă centrul naţionalei, Cosmin Radu, cu 12-8.

„Încă nu suntem bine pregătiţi fizic, dar chiar şi aşa am reuşit să ne impunem şi să ne calificăm de pe locul III în grupă. Asta înseamnă că echipa are valoare", a spus Gheorghe Dunca, centrul revenit la campioana României. Sorţii au plasat CSM Digi Oradea într-o grupă de foc la turneul II preliminar. Orădenii vor participa în această săptămână, 23-25 septembrie, la cel de-al II turneu de calificare în Liga Campionilor, competiţie ce va avea loc în Grecia.

Din grupa poloiştilor noştri mai fac parte Jadran Herceg Novi, campioana Muntenegrului, grecii de la Vouliagmenti NC şi italienii de la Posillipo Napoli. „Echipele sunt de valori apropiate, orice este posibil în această grupă. Cred totuşi că echipa care va fi cel mai bine pregătită fizic va domina fără probleme", a spus Dunca. În cazul în care va rata calificarea în Liga Campionilor, CSM va avea un nou obiectiv. „Semifinalele sau finalele Cupei LEN", ne-a spus Florin Birta, preşedintele clubului orădean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite