Polițiștii au confiscat peste 1.000 de pachete de țigări în raziile pe lângă piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii bihoreni au efectuat la sfârșitul săptămânii mai multe controale pentru combaterea comerțului ilicit în urma cărora au confiscat peste 1.000 de pachete de țigări și au dat amenzi de aproape 40.000 de lei.

În intervalul 28 - 31 mai poliţiştii orădeni au continuat acţiunile desfăşurate pe raza Municipiului Oradea pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, depistarea persoanelor care comercializează mărfuri fără acte de provenienţă sau fac vânzare ambulantă în locuri neautorizate, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale şi pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în rândul comunităţii.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate 381 de persoane, 29 au fost conduse la sediul poliţiei şi au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.940 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate luni, poliţiştii orădeni au ridicat în vederea confiscării 554 de pachete cu ţigări netimbrate sau cu timbru străin, în valoare de aproximativ 3.000 lei, oferite spre vânzare fără documente legale, în apropierea unei pieţe din Municipiul Oradea.

Cetăţeanul care le oferea spre vânzare a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr.12/1990.

Tot luni, în jurul orei 09.05, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta în cooperare cu poliţiştii din Tinca au depistat într-o piaţă din comuna Tinca un cetăţean care oferea spre comercializare 518 pachete cu ţigări netimbrate sau cu timbru străin şi aproximativ 20 kg de cafea, fără autorizaţie şi fără documente justificative privind provenienţa. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite