Polițiștii de la Investigarea Fraudelor se confruntă cu un val de înșelăciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societățile care comercializează materiale de construcții au fost prejudiciate cu sute de mii lei
Societățile care comercializează materiale de construcții au fost prejudiciate cu sute de mii lei

Doi dintre bărbații cercetați de polițiști au înșelat firme care comercializează materiale de construcții după metoda clasică. Au cumpărat diferite materiale pe care le-au achitat cu file CEC fără acoperire.

Unul dintre orădeni este cercetat pentru înșelăciune deoarece în calitate de administrator al unei societăți ar fi achiziționat în cursul anului 2008 de la un distribuitor de materiale de construcții, plasă de sârmă și oțel beton în valoare de 113.403 lei. Bărbatul a achitat marfa cu bilete de ordin și file CEC care ulterior au fost refuzate la plată. Poliţiştii de investigarea fraudelor au stabilit că materialele de construcţii au fost valorificate și contravaloarea încasată în numerar. Același scenariu a fost folosit de un alt orădean în urmă cu trei ani. Bărbatul a achiziționat marfă de la o societate de construcții din Cluj și a achitat cei aproape 35.000 lei cu file CEC fără acoperire. Cei doi sunt cercetați pentru înșelăciune.

Fraudă de 1 milion lei

Administratorul unei societăţi comerciale orădene este suspectat de poliţişti că ar fi prejudiciat statul cu peste 1 milion de lei, prin evaziune fiscală. "Acesta este suspectat că, în perioada decembrie 2007 - martie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţiile intracomunitare de cereale - 2.852 tone de floarea-soarelui şi porumb - efectuate de la două societăţi comerciale din Ungaria", a spus inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. Anchetatorii bănuiesc că orădeanul în vârstă de 56 nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile nici veniturile realizate din vânzarea cerealelor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite