Polițiștii vor fi școliți de specialiști pentru a cunoaște infracțiunile economico-financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bucur felicitat de chestorul Nicolae Căbulea
Adrian Bucur felicitat de chestorul Nicolae Căbulea

Polițiștii vor parcurge un modul de pregătire sub coordonarea specialiștilor de la structurile de investigare a fraudelor în vederea reducerii și combaterii fenomenului de evaziune fiscală.

Șefii inspectoratelor județene au participat la începutul acestei săptămâni la o videoconferinţă în care au fost prezentate modificările legislative în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei şi a celorlalte infracţiuni din sfera economico-financiară.

La nivelul I.G.P.R. vor fi elaborate mai multe teme de pregătire profesională pentru aplicarea unitară a noilor dispoziţii legale. Prin adoptarea actului normativ referitor la unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, s-au atribuit competenţe şi organelor de poliţie judiciară de constatare a faptelor ce pot constitui infracţiuni prevăzute de Codul fiscal sau Vamal.

În vederea protejării mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, şeful Poliţiei Române a solicitat constituirea unor grupuri de lucru, la nivelul fiecărui inspectorat judeţean de poliţie la care să fie invitaţi şi procurori, specialişti A.N.A.F., precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Până la punerea în aplicare a prevederilor legale, toţi poliţiştii vor parcurge un modul de pregătire sub coordonarea specialiştilor de la structurile de investigare a fraudelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite