Oradea: Polițiștii orădeni au protestat azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Polițiștii orădeni au protestat azi
Oradea: Polițiștii orădeni au protestat azi

Câteva zeci de polițiști și angajați ai structurilor descentralizate din Ministerul de Interne s-au alăturat azi protestelor sindicale.

Polițiștii bihoreni au ieșit astăzi în stradă, timp de două ore. Aceștia au pichetat Prefectura Bihor, unde au și avut o întâlnire cu prefectul Gavrilă Ghilea, căruia i-au înmânat tabelul cu revendicări. Polițiștii și angajații structurilor descentralizare din Ministerul de Interne s-au alăturat astfel demersului Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, care a demarat o acțiune de protest la nivel național.

La protest, din timpul liber

La protest au participat doar polițiștii care au avut liber azi. “Nu le-am dat voie să participle din timpul serviciului. Polițistul trebuie să iasă în stradă doar pentru a asigura siguranța cetățeanului. Le-am spus că pot să-și ia liber dacă vor”, a declarat comisarul șef Liviu Popa, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Pe de altă parte, reprezentanții sindicatului susțin că oamenii legii care au vrut să participle la protest au fost amenințați de șefi. “Am asistat în această dimineață la o discuție. Un șef de birou de la Poliția Municipală i-a întrebat pe cei care doreau să participe la protest dacă mai vor să lucreze în poliție”, a subliniat Nicolae Nica, vicepreședintele sindicatului. El a mai precizat că cei care au vrut să-și ia liber azi, pentru protest, nu au fost lăsați. “Șefii, într-un mod sau șefii le transmit că vor avea probleme”, a adăugat liderul de sindicat. “Este o prostie. Spun asta să justifice numărul mic de participanți”, a spus comisarul șef Liviu Popa.

Revendicări

Polițiștii sunt nemulțumiți că 12.000 de oameni nu își vor mai primi banii pentru chirie, de faptul că ministerul a suspendat concursurile de încadrare și a amânat cu patru luni începerea activității absolvenților școlilor de poliție și că veniturile polițiților au fost reduse cu 20%, prin eliminarea unor sporuri. activitatii absolventilor scolilor de politie. Printre nemulțumirile polițiștilor de mai numără incertitudinea locului de muncă al polițistului de frontieră din sudul și vestul țării, neacordarea unui spor de vacanță și a normei de echipament, neplata orelor suplimentare prin compensare cu timp liber și lipsa logisticii minime.
În Bihor 1.300 de polițiști și personal auxiliar sunt înscriși în înscriși în sindicat.

CITAT
"Particip la protest în timpul meu liber. Azi dimineață am ieșit din tură"
Florin Hegheduș, agent


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite