Polițiștii organizează concursuri cu tematică rutieră, pentru copii, de 1 Iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activități pentru copii în orășel
Activități pentru copii în orășel

Poliţiştii bihoreni vor fi alături de copii, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului.Oamenii legii vor organiza concurs de biciclete, concurs de desene pe asfalt și un concurs în care cei mici își vor testa cunoștințele rutiere.

În cursul zilei de 1 iunie, începând cu ora 09.00, în incinta Grădiniţei nr. 20 din Oradea (strada Posada nr.3) se va desfăşura concursul cu tematică preventivă „Ştim să circulăm corect"."La concurs vor participa aproximativ 70 de preşcolari, care s-au pregătit temeinic pentru a trece cu brio cele patru probe  ale concursului, respectiv o probă de îndemânare a bicicletei, una teoretică, o alta în cadrul căreia urmează a le fi verificate cunoştinţele în materie de educaţie rutieră şi o probă de răspuns la ghicitori din acelaşi domeniu", a declarat inspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

De la ora 12.00 cei mici vor putea participa la concursul de desene „Pentru o copilărie în siguranţă!". Concursul este destinat elevilor din ciclul primar, iar fiecare instituţie de învăţământ poate participa cu câte trei desene, cu una din următoarele tematici: copilul pieton, copilul biciclist, copiii şi mijloacele de transport în comun, copiii şi autovehiculele, mersul pe role şi cu skateboard - ul, indicatoarele de circulaţie în viziunea copiilor, prietenul meu, poliţistul.

"Desenele vor fi însoţite de un mesaj preventiv, care să aibă legătură cu tematica abordată. Mesajul va fi poziţionat în partea de sus a desenului, iar fiecare elev îşi va susţine propria lucrare în faţa unui juriu", a precizat Alina Dinu. Tot marţi, 1 iunie, începând cu ora 13.00, va avea loc concursul de biciclete în poligon „Siguranţă pe două roţi!", adresat elevilor din clasele IV - VIII.  La concurs vor participa echipaje de elevi din cadrul şcolilor cu clasele I - VIII din Oradea şi din localităţile limitrofe. Competiția va avea loc în parcarea Lotus Center.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite