COOPERARE Poliţiştii români şi maghiari acţionează împreună în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care vor face shopping în Ungaria în acest weekend se pot simţi în siguranţă. Poliţiştii bihoreni şi omologii maghiari din judeţul Hajdu Bihar vor acţiona în oglindă la sfârşit de săptămână, pentru siguranţa traficului rutier în preajma sărbătorilor de iarnă, dar şi pentru descurajarea criminalităţii în zonele comerciale aglomerate.

În perioada 10 - 23 decembrie, în judeţele Bihor şi Hajdu Bihar se vor desfăşura patru acţiuni simultane, care vizează siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar, în special, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate.  „Acţiunile organizate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu Căpitănia de poliţie Hajdu Bihar Ungaria sunt menite să prevină victimizarea cetăţenilor celor două judeţe vecine în perioada sărbătorilor de iarnă", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Peste 70 de poliţişti mobilizaţi

 Patrulele mixte vor acţiona, în special, în perimetrul marilor centre comerciale intens vizitate de cetăţenii români şi maghiari în preajma apropiatelor sărbători, în pieţele agroalimentare, în zona adiacentă staţiilor de alimentare cu carburanţi, şi, în principal, în vecinătatea punctelor de trecere a frontierei româno - ungare.  Acţiunile vor debuta sâmbătă, implicând activ 75 de poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii de ordine publică de la Poliţia Municipiului Oradea, de la poliţiile orăşeneşti Săcueni, Valea lui Mihai, Aleşd, de la Poliţia Municipiului Salonta şi de la secţiile de poliţie rurală Oradea, Biharia, Tileagd, Borş, alături de jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor, iar omologii poliţiştilor bihoreni din Ungaria (cu aceleaşi atribuţiuni de serviciu) vor acţiona concomitent, de cealaltă parte a graniţei.

 Atenţie şoferi!

Sâmbătă, în intervalul orar 12.00 - 20.00, se va acţiona pe D.N. 1 - Borş, Oşorhei, Tileagd, Borod, D.N. 79 - Nojorid, Salonta, Ciumeghiu, D.N. 79 B - P.T.F. Salonta, D.N. 19 şi D.N. 19 D - Biharia, Tarcea, Săcueni, Valea lui Mihai, P.T.F. Barantău şi pe D.N. 19 B - Abram. Acţiuni similare vor fi organizate pe raza celor două judeţe în zilele de 17, 22 şi 23 decembrie.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite