FOTO Poliţiştii îi învaţă pe orădeni cum să aleagă siguranţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul lunii septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate continuă activităţile preventive derulate în Oradea, în cadrul Campaniei preventive „Alege Siguranţa!".

Scopul campaniei, care se desfăşoară sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor!", îl reprezintă informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare prin diverse tipuri de criminalitate.

Poliţiştii în mijlocul cetăţenilor Poliţiştii în mijlocul cetăţenilor Poliţiştii în mijlocul cetăţenilor

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

"Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive este reprezentat de informarea populaţiei cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte", a afirmat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

În cadrul campaniei, poliţiştii desfăşoară numeroase acţiuni stradale, în locurile publice aglomerate din  Oradea, pentru a informa cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de autoprotecţie.

Pe parcursul campaniei sunt proiectate filme educativ - preventive menite a conştientiza cetăţenii în sensul dezvoltării unui comportament preventiv,  vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive. Poliţiştii vor aborda subiecte ce privesc furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile prin SMS sau prin declinarea unor calităţi oficiale, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni.

Pentru o informare cât mai bună a cetăţenilor cu privire la protecţia valorilor pe care le deţin, va fi organizată şi o expoziţie cu sisteme tehnice de securitate, care, odată montate, reduc substanţial posibilităţile de acţiune ale infractorilor. Partenerii acestei campanii sunt Asociaţia Română pentru Tehnică de securitate şi Asociaţia Probikers Oradea.

În cadrul campaniei poliţiştii vor promova mesaje precum „Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare. Hoţii folosesc de multe ori acest truc.", „Pune frână

furturilor de biciclete. Asigură-ţi bicicleta aşa cum trebuie!", „Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, banii şi telefoane mobile.", „Nu lăsaţi bani, genţi şi obiecte de valoare în maşină", „Un simplu gest te poate proteja de infractori", „În locuri aglomerate, mare grijă la buzunare şi genţi". Întreaga campanie este susţinută de Primăria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite