Șefi din poliția de frontieră, cercetați pentru neglijență și superficialitate, pentru cozile din vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Căbulea
Petre Căbulea

Comisarul șef de poliție dr. Petre Căbulea, adjunctul sefului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea,  și comisarul șef Marin Bondar, adjunctul șefului Sectorului P.F. Bors, vor fi cercetați pentru coordonarea superficială a activităților de control de la sfârșitul lunii trecute, desfășurate pe linia combaterii evaziunii fiscale.

În urma finalizarii verificarilor la punctele de trecere a frontierei Bors si Giurgiu, 6 ofiteri cu functii de conducere vor fi cercetați prealabil pentru neglijența manifestata în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici. Alți 12 ofiteri cu functii de conducere sau cu atributii de comunicare au fost atentionati cu privire la modul de indeplinire a atributiilor specifice. Saptamana trecuta, inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan Buda, a dispus Serviciului Control din cadrul I.G.P.F. efectuarea, in regim de urgenta, a unor verificari la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Giurgiu din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu si Sectorului Politiei de Frontiera Bors, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea. „

Măsura a avut drept scop verificarea modalitatii de gestionare a actiunilor de verificare a transporturilor de marfuri prin P.T.F. Giurgiu si P.T.F. Bors, declansate pentru combaterea contrabandei si a evaziunii fiscale. De asemenea, a fost evaluat modul prin care conducerea celor doua structuri ale Politiei de Frontiera a coordonat resursele umane si logistice, in vederea aplicarii masurilor necesare pentru evitarea aglomerarilor si pentru fluidizarea traficului, precum si indeplinirea atributiilor specifice de catre toti lucratorii din cadrul Sectoarelor P.F", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Coordonare superficială

In urma finalizarii verificarilor efectuate de ofiteri specializati ai Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (I.G.P.F.), a fost constatata coordonarea superficiala, de catre unii ofiteri cu functii de conducere, a activitatilor desfasurate in punctele de trecere a frontierei in perioada 20-24 februarie 2012. De asemenea, s-a stabilit ca, in perioada analizata, nu au fost dispuse masuri eficiente pentru fluidizarea traficului prin cele doua puncte de frontiera. Timpii mari de asteptare la controlul de frontiera au fost generati de slaba gestionare a problematicii de organizare manageriala si de implicarea superficiala a factorilor de conducere din cadrul celor doua structuri in dispunerea unor masuri necesare sa preintimpine blocarea traficului rutier de marfa. Ca urmare a celor constatate, conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a dispus cercetarea prealabila, pentru "neglijenta manifestata in indeplinirea atributiilor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici" a comisarului șef de poliție dr. Petre Căbulea, adjunctul sefului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea,  și a comisarului  șef Marin Bondar, adjunctul șefului Sectorului P.F. Bors, precum și a altor patru ofițeri din Giurgiu.

Atenționați

Totodata, 12 ofiteri cu functii de conducere, de execuție sau cu atributii de comunicare publica din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Politiei de Frontiera Giurgiu si Oradea au fost atentionati, fiind dispuse masurile necesare pentru eliminarea disfunctionalitatilor constatate si eficientizarea activitatilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite