Poliţiştii bihoreni vor colabora cu cei maghiari pentru reducerea accidentelor în zona de graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din România vor colabora cu cele din Ungaria pentru reducerea numărului de accidente rutiere
Autorităţile din România vor colabora cu cele din Ungaria pentru reducerea numărului de accidente rutiere

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, alături de şeful Poliţiei din Ungaria, Hatala József, a semnat un plan de colaborare privind diminuarea numărului de accidente, în special în perimetrul frontierei comune. Se vor forma patrule comune care vor supraveghea ca şoferii să nu calce excesiv pedala de acceleraţie.

Planul de măsuri pentru reducerea accidentelor prevede patrularea comună a poliţiştilor din România şi Ungaria, dar şi acţiuni de verificare a şoferilor şi maşinilor, desfăşurate tot în colaborare.

„Acest acord se semnează după o lună de pregătire și este un moment important. În urma accidentelor produse în ultima perioadă în perimetrul roman-ungar am decis că trebuie să ne sincronizăm forțele și resursele pentru a diminua accidentele grave", spune Hatala József, şeful Poliţiei Ungare.

„Protocolul prevede locurile, orele, intervalele de timp în care echipele comune vor activa. Dar şefii Inspectoratelor de Poliţie din România şi Căpităniile de Poliţie din Ungaria implicate pot să dezvolte acţiuni în funcţie de necesităţi", a declarat Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite