Polițiștii bihoreni au început anul cu prinderea unor tâlhari tineri, adevărați „hoți de carieră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoți de telefoane mobile și biciclete sau spărgători de magazine le-au dat de lucru polițiștilor bihoreni, în primele zile din acest an. Cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, tinerii suspectați de furt au rămas fără „marfa" procurată.

Luni dimineață, în jurul orei 08.30, poliţiştii din Valea lui Mihai au fost sesizaţi de un localnic, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Valea lui Mihai, că în noaptea de 2 spre 3 ianuarie persoane necunoscute au pătruns în sediul firmei şi au sustras ţigări, cafea şi diverse produse alimentare, în valoare de aproximativ 4.000 lei. „În urma cercetărilor întreprinse, poliţiştii din Valea lui Mihai au identificat suspecţii în cauză ca fiind trei localnici, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit proprietarului", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al județului Bihor.

Magazinul nu avea sistem anti-efracție

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că societatea nu era asigurată corespunzător normelor legale, cu sistem omologat anti-efracţie. „Poliţiştii din Valea lui Mihai continuă cercetările cu suspecţii în stare de libertate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora", a mai spus Alina Dinu.

Hoț „de carieră”

Tot luni, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Şinteu au fost sesizaţi de un localnic că persoane necunoscute i-au spart locuinţa şi au sustras un telefon mobil şi încărcătorul acestuia. „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat suspectul în cauză ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Derna", a spus Alina Dinu. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că acelaşi tânăr este suspectat că la 23 octombrie 2010 ar mai fi pătruns prin efracţie în aceeaşi locuinţă din Şinteu şi ar fi sustras o bicicletă în valoare de 400 lei. Băiatul este suspectat și că, în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2010, ar fi pătruns într-o locuinţă din Tileagd şi ar fi sustras 1.000 lei, un inel din aur, un cartuş de ţigări, provocând un prejudiciu total de aproximativ 2.000 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite