Podul Sovata ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare, chiar de ziua oraşului Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Sovata e aproape gata
Podul Sovata e aproape gata

Deşi o parte dintre orădenii care locuiesc în zona Sovata, mai nerăbdători, s-au plimbat deja pe noul pod, acesta va fi inaugurat săptămâna viitoare, lucrările fiind pe ultima sută de metri. Podul a costat aproximativ 12 milioane de lei şi are două benzi de circulaţie.

Având în vedere faptul că primarul Ilie Bolojan a spus, cu mai multe ocazii, că doreşte ca acesta să fie inaugurat de ziua oraşului, este posibil ca, din data de 12 octombrie, orădenii, pietoni şi şoferi, să poată circula nestingheriţi pe podul Sovata.

Aproape de final

Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, lucrările la podul peste Crişul Repede, pe relaţia Oneştilor - Sovata - Fagului - Carpaţi - Dacia, sunt în curs de finalizare. Până în prezent au fost realizate hidroizolaţia, trotuarele cu parapeţi şi pista pentru biciclete, şi au fost montate indicatoarele de circulaţie. Totodată, se toarnă stratul de binder pe pod, peste care urmează turnarea stratului de uzură. Se mai lucrează la stâlpii de iluminat, la rampele de acces spre pod şi la cele două giraţii de pe strada Sovata - Fagului, respectiv Splaiul Crişanei - Oneştilor. „Noul pod va fi finalizat săptămâna viitoare, va avea o lungime de 108 metri, cu două benzi de circulaţie pe carosabil şi trotuar pe fiecare parte, precum şi pasaje pietonale pe sub pod", se arată în comunicatul transmis de către primărie.  Valoarea contractului cu firma CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara este de aproape 12 milioane de lei.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite