Podul Sovata inaugurat de ziua oraşului. Suveniruri pentru primii trei sute de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Sovata e aproape gata
Podul Sovata e aproape gata

Lucrările la Podul Sovata au intrat în linie dreaptă. Chiar de ziua oraşului, pe 12 octombrie, se va da drumul la circulaţia rutieră. Primii trei sute de conducători auto vor primi câte un suvenir.

Primarul Ilie Bolojan se ţine de cuvânt. Podul Sovata va fi inaugurat pe 12 octombrie, de ziua oraşului Oradea.„Lucrările la podul peste Crişul Repede pe relaţia Oneştilor - Sovata - Fagului - Carpaţi - Dacia sunt în curs de finalizare. Noul pod va fi iluminat, va avea o lungime de 108 metri, două benzi de circulaţie pe carosabil şi trotuar pe fiecare parte, pasaje pietonale pe sub pod şi piste pentru biciclete. În prezent se lucrează la cele două giraţii care vor face legătura cu podul, respectiv pe strada Sovata - Fagului şi Splaiul Crişanei - Oneştilor" a precizat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare.

Deschiderea circulaţiei pietonale pe pod se va face miercuri, de la ora 14.00, iar circulaţia auto se va deschide la ora 18.00. Primii 300 de conducători auto care vor traversa noul pod vor primi câte un suvenir.

Municipalitatea ne asigură că până la sfârşitul lunii se vor finaliza racordurile cu terenurile din zona Novaeuro şi Splaiul Crişanei, va fi curăţată albia Crişului, vor fi refăcute digurile, rigolele pluviale. Totodată, pe mal vor fi plantaţi 50 de arbori, va fi înierbat taluzul iar parapeţii podului vor fi vopsiţi.

Valoarea contractului cu firma S.C.CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara este de 11.850.530,20 lei fără TVA, lucrările au început la data de 25 octombrie 2010, durata de execuţie prevăzută în contract fiind de 12 luni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite