LUCRĂRI Podul Sovata va putea fi folosit, de la sfârşitul lunii septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care execută lucrările la Podul Sovata, CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, lucrează în acest moment la ultimul element al infrastructurii podului, după care va demara şi lucrările la suprastructură. Potrivit graficului, lucrările ar trebui finalizate până la 30 septembrie.

Podul Sovata este constituit din patru elemente de infrastructură: două pile (elementele de sprijin din albia râului) şi două culei (elementele de sprijin de pe maluri). Firma executantă a lucrărilor a realizat până în acest moment culeia şi pila de pe malul stâng şi culeia de pe malul drept, în acest moment lucrându-se la realizarea pilei de pe malul drept al râului. „Până în acest moment 25% din tablierul metalic se află pe şantier. Urmează să fie ansamblate tronsoanele corespunzătoare secvenţelor de montaj, după care, până la sfârşitul lunii iulie, vor fi ridicate la poziţie", a precizat Alexandru Achim, managerul de proiect. Ultimul transport cu grinzi va ajunge în şantier până la sfârşitul lunii iunie.


Peste 11 milioane de lei

Valoarea contractului pentru realizarea podului peste Crişul Repede pe relaţia strada Oneştilor - Sovata - Fagului - Carpaţi - Dacia este de peste 11.800.000 lei (fără TVA). Graficul de lucrări prevede finalizarea lucrărilor până la data de 30 septembrie 2011.„Lucrările de la podul Sovata se derulează conform graficului, astfel încât podul care va face legătura între cele două maluri ale Crişului Repede începe deja să prindă formă, iar până la toamnă va deveni circulabil", a spus primarul Ilie Bolojan. Odată cu finalizarea lucrărilor la Podul Sovata, municipalitatea va reabilita mai multe tronsoane, care să faciliteze legătura dintre pod şi alte zone ale oraşului.

Alte lucrări

Astfel, în cursul lunii iulie, municipalitatea va începe lucrările de reabilitare a străzii Oneştilor, tronsonul cuprins între străzile Brâncoveanu-Cazaban şi strada Splaiul Crişanei. În cadrul acestor lucrări vor fi amenajate inclusiv parcările de pe partea dreaptă - sensul spre Podul Sovata. Lucrările vor fi executate de firma Selina, în cadrul contractului de reparaţii şi întreţinere străzi în Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite