Podul Ferdinand are probleme la structura de rezistență, dar va fi reabilitat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul din beton armat din Piaţa Unirii (fostul Pod Ladislau) prezintă probleme la structura de rezistenţă, fapt care a determinat administraţia locală să ia masuri concrete pentru remedierea lor.

Săptămâna trecută, Primăria Oradea a semnat cu firma Restitutor Proiect contractul pentru elaborarea proiectului de arhitectură „Reabilitarea şi reamenajarea podului din beton armat din Piaţa Unirii şi a finisajelor zidurilor de sprijin aferente malului stâng al Crişului Repede pe tronsonul cuprins între Sinagoga Neologă şi Pod, respectiv în aval în dreptul zidului de sprijin amenajat cu parapeţi şi jardiniere de tip seccesion şi malul drept pe tronsonul aferent Pieţei Ferdinand".

 Proiect integrat

 „Proiectul de arhitectură al acestui pod împreună cu proiectul pentru consolidarea podului vor constitui împreună un proiect integrat, pentru concretizarea căruia, specialiştii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţarea Internaţională din Primăria Oradea (DMPFI) vor depune o cerere de finanţare la Agenţia de Dezvolare Regională Nord - Vest", a precizat Marcel Boloş, directorul DMPFI. Documentațiile vor fi realizate până la sfârșitul acestui an, după care va fi depusă cererea de finanțare la ADR Nord Vest. În ceea ce priveşte realizarea proiectului de arhitectură, preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului este de 20.333 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite