Ecograf performant pentru diagnosticarea copiilor la Spitalul de Pneumoftiziologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea a fost dotat cu un ecograf nou, performant, care va fi folosit pentru diagnosticarea minorilor internați la secția Pneumologie III.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea a iniţiat, în cursul lunii iunie 2009, un proiect pentru achiziţionarea unui ecograf performant, prin utilizarea căruia să se poată stabili un diagnostic rapid şi la standarde tehnice ridicate.

Proiectul iniţiat a fost depus la fundaţia NATO Wives Bazaar (NWB) din Bruxelles, care l-a apreciat ca fiind eligibil, iar la sfârşitul anului 2009, Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea a intrat în posesia sumei de 9.600 euro. Banii au fost acordați spitalului cu titlu de donaţie şi au fost folosiți pentru achiziţionarea unui ecograf abdominal performant, necesar Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea - secţia Pneumologie III, în cadrul căreia funcţionează 14 paturi pentru copii.

"Ecograful a fost cumpărat la începutul lunii ianuarie 2010, după ce în prealabil s-a constituit o comisie de medici radiologi în vederea selectării ofertei. Din 4 ianuarie 2010, noul ecograf a intrat în funcţiune, până în momentul de faţă beneficiând de  serviciile acestuia aproximativ 170 de pacienţi", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Ecograful  contribuie la uşurarea perioadei de spitalizare a pacienţilor minori bolnavi de tuberculoză.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite