"Pirații" de pe trasele Aleșd, Beiuș și Salonta au ajuns în atenția polițiștilor orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bihoreni sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce efectuau transporturi ilegale de persoane. Polițiștii i-au depistat pe aceștia în timpul unor controale în locurile din Oradea cunoscute ca fiind folosite frecvent de transportatorii „pirat" pentru „racolarea" clienţilor.

 "În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat în trafic patru autovehicule utilizate pentru astfel de activităţi, conducătorii acestora fiind prinşi în flagrant în timp ce transportau persoane, fără respectarea prevederilor legale. Astfel, a fost depistat I.D.R., de 26 de ani, suspectat că efectua transport de persoane pe ruta Oradea - Aleşd, cu un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor", spune Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție. .

Cu ocazia controalelor a mai fost depistat orădeanul H.V., de 33 de ani, bănuit că efectua transport de persoane pe ruta Oradea - Beiuş, cu un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor. Orădean, T.E., de 52 de ani, a ajuns și el în atenția oamenilor legii, acuzat că efectua transport ilegal de persoane pe ruta Oradea - Marghita, cu un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor. "A mai fost depistat I.D.N., de 35 de ani, din Municipiul Salonta, suspectat că efectua transport de persoane pe ruta Oradea - Salonta, cu un microbuz înmatriculat în judeţul Bihor", spune inspectorul principal Alina Dinu.

În momentul în care au fost depistaţi, cei în cauză transportau între patru şi opt persoane fiecare. Bihorenii sunt acuzaţi că efectuează zilnic transporturi ilegale de persoane pe rutele Oradea - Tinca, Oradea - Aleşd, Oradea - Marghita şi Oradea - Beiuş, contra unor sume de bani cuprinse între 6 şi 15 lei de persoană, în funcţie de lungimea traseului. Niciunul dintre aceştia nu este autorizat să efectueze respectivele activităţi de transport de persoane.

Poliţiştii bihoreni au întocmit faţă de cei în cauză acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 281 din Codul Penal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite