„Pietre pentru templul nostru”-trei zile dedicate lui Lucian Blaga, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 50 de ani de la trecea în neființă a scriitorului Lucian Blaga, iubitorii de cultură sunt invitaţi să ia parte la patru manifestări reunite sub genericul "Pietre pentru templul nostru". În cadrul recitalurilor își dau concursul artiști ai principalelor instituții de cultură.

În data de 6 mai 2011 se împlinesc  50 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Lucian Blaga, profesor, diplomat şi scriitor, ce s-a afirmat cu precădere în perioada interbelică în domeniile poeziei, prozei, dramaturgiei, eseului, filosofiei şi traducerilor. Pentru a marca acest eveniment, Trupa "Iosif Vulcan" a Teatrului de Stat Oradea, alături de cele mai importante instituţii culturale ale oraşului, a iniţiat o serie de manifestări destinate omagierii acestei personalităţi polivalente a culturii române. În intervalul 6-9 mai 2011, iubitorii de cultură ai municipiului Oradea sunt invitaţi să ia parte la patru manifestări coordinate de Florian Chelu Madeva şi reunite sub genericul "Pietre pentru templul nostru".

Programul manifestărilor include un simpozion susţinut de reprezentanţi ai Revistei Familia, şi o serie de trei recitaluri în care îşi dau concursul artişti ai Teatrului de Stat Oradea, ai Filarmonicii de Stat Oradea şi ai Fundaţiei Rock Filarmonica. Toate spectacolele vor avea loc la Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret Arcadia, de la orele 19.30. Intrarea este gratuită.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite