Sistem de răcorire a aerului, montat în piața din Nufărul, spre bucuria comercianților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negustorii și cumpărătorii din piața Nufărul pot sta liniștiti în zilele caniculare pentru că Regia Autonomă de Piețe, Agrement și Salubritate din Oradea va monta o instalație de climatizare care pulverizează apă, pentru răcorirea aerului.

Instalaţia de climatizare va costa circa 45.000 lei şi va fi montată începând din acest weekend pentru a putea fi folosită în zilele caniculare care au mai rămas din această vară. Este vorba de o instalaţie cu duze care pulverizează apă cu o frecvenţă de 10 - 25 de secunde, după cum este reglată şi asigură o scădere a temperaturii în spaţiile închise cu aproximativ 10 - 12 grade Celsius.

Protejați și iarna și vara

Conducerea RAPAS a mai precizat că dacă  sistemul de climatizare se va dovedi eficient, în primăvara anului viitor instalaţii similare vor fi montate în pieţele Cetate şi Rogerius. Și pe timp de iarnă pețarii vor fi protejați pentru că RAPAS vrea să achiziționeze un alt sistem, de această dată cu infraroșu, care încălzește obiectele din raza de acțiune, astfel că temperaturile scăzute din timpul iernii vor fi mai ușor de suportat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite