Piaţa Unirii va arăta ca la începutul secolului XX, după un „facelift” de 21 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a creşte potenţialul turistic al centrului istoric, Piaţa Unirii va fi supusă unui „facelift" de circa 21 de milioane de lei. Experţi ai Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest au făcut astăzi o ultimă verificare a documentelor referitoare la transformarea, cu finanţare europeană, a Pieţei Unirii în zonă pietonală, cu apel turistic. 

Pentru a creşte atractivitatea turistică a Ansamblului Urban I - Centrul istoric Oradea, municipalitatea şi-a propus să transforme Piaţa Unirii în zonă pietonală. Pentru ca proiectul să fie realizat cu bani europeni, reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din Primăria Oradea au primit ieri vizita de precontractare, care a însemnat de fapt ultima verificare, în original, a documentelor referitoare la proiectul de reabilitare, modernizare şi refacere scuaruri Piaţa Unirii, depus spre finanţare în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Oradea.

Fără cabluri, pentru a putea admira monumentele

Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul DMPFI, a spus că se vor crea toate condiţiile necesare pentru punerea în valoare a obiectivelor de for public din interiorul pieţei (Ansamblul Duiliu Marcu - 1926) şi a clădirilor monument istoric din jurul Pieţei Unirii.

Citeşte detalii despre schimbările care vor fi făcute în Piaţa Unirii, astăzi, în „Adevărul de Transilvania”

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite