Deputatul UDMR Peto Csilla i-a plătit fiicei sale un salariu de peste 8.000 de euro, în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peto Csilla, deputat de Bihor
Peto Csilla, deputat de Bihor

Peto Csilla, reprezentantă a Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, este unul dintre cei şase deputaţi acuzaţi de către Agenţia Națională de Integritate  de conflict de interese. Motivul este faptul că a angajat-o pe fiica sa, Dalma, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală numărul 5 din Bihor.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, faptul că, în urma procedurilor de evaluare, a fost constatată încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Peto Csilla, Pal Árpád, reprezentant al Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, Longher Ghervazen, reprezentant al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Neacşu Marian, reprezentant al Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat, Pâslaru Florin-Costin, reprezentant al Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat şi Gliga Vasile,  reprezentant al Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat.

Şi-a angajat fiica

Se pare că deputatul Peto Csilla a fost informată încă din decembrie 2010 despre faptul că îi este evaluată situaţia, depunându-şi punctele de vedere la dosarul de evaluare.  „Doamna Peto Csilla, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, doamna Dalma Csilla Peto, începând cu data de 01.02.2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei", se arată în comunicatul ANI.

Sesizare la parchet

De la angajare până în prezent, fiica deputatului ar fi beneficiat de salarii de peste 34.333 lei (peste 8.100 de euro), mai mult decât oricare dintre odraslele celorlalţi deputaţi, chiar şi decât cele care au fost angajate de mai mulţi ani. Prin umare, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către doamna Peto Csilla şi ceilalţi cinci deputaţi a infracţiunii de conflict de interese. De asemenea deputatului Peto i s-a dispus anularea contractului de muncă încheiat cu fiica sa. În comunicatul ANI se precizează că deputaţii în cauză ar putea fi eliberaţi din funcţie sau li s-ar putea interzice să mai ocupe o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite