Peste cinci mii de petarde, pocnitori și artificii au fost confiscate de polițiști din piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele vândute ilegal au ajuns pe mâna poliţiei Foto: Bogdan Crăciun
Petardele vândute ilegal au ajuns pe mâna poliţiei Foto: Bogdan Crăciun

Peste 5.200 de petarde şi pocnitori au fost confiscate de poliţiştii bihoreni în timpul acţiunilor desfăşurate în preajma sosirii noului an. Persoanele prinse în timp ce vindeau petarde și artificii fără autorizație sunt cercetate în stare de libertate.

"Polițiștii au făcut controale în toate pieţele din Oradea şi în zonele adiacente marilor centre comerciale, în preajma Anului Nou, pentru a verifica legalitatea achiziţionării, deţinerii, comercializării şi folosirii obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice de către persoane fizice şi juridice", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.  

Cu ocazia controalelor, polițiștii au găsit în pieţe și pe străzi 14 persoane, toate din Oradea, care vindeau produse pirotehnice, fără a avea acte de provenienţă sau autorizaţie de comercializare. "Astfel, poliţiştii orădeni au descoperit la cei în cauză 5.207 petarde, pocnitori, artificii şi rachete, pe care le-au ridicat în vederea confiscării", a mai spus Alina Dinu. Cei prinși de polițiști în timp ce vindeau petarde și pocnitori sunt cercetați în libertate pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

Acțiuni și în județ

Și polițiștii din Valea lui Mihai i-au găsit în piața din localitate orădenii I.I., de 36 de ani şi I.E., de 34 de ani, în timp vindeau  151 dfe petarde, pocnitori și artificii, fără autorizație. .

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite