Oradea: Peste 3 tone de alimente, scoase din comerț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Peste 3 tone de alimente, scoase din comerț
Oradea: Peste 3 tone de alimente, scoase din comerț

Atenție la alimentele pe care vi le cumpărați de la fast-food-uri, restaurante și pizzerii, dar și de la chioșcurile din ștranduri sau chiar din supermarket-uri.

Controalele efectuate în luna august de către inspectorii de la Comisariatul Județean Bihor pentru Protecția Consumatorilor au arătat că atât în Oradea, cât și în județ, multe unități de alimentație publică funcționează fără apă caldă sau ventilație, comercializând produse expirate. De asemenea, cântarele folosite de comercianți sunt fără verificare metrologică, ceea ce vă pune în situația de a plăti mai mult decât cumpărați.

 Peste 3 tone de alimente cu probleme
„În timpul acțiunii tematice de control au fost supuse controlului 31.120 kg de produse alimentare, iar abateri au fost constatate la 3.436 kg, dintre care au fost oprite temporar de la comercializare 3.079 kg, în valoare de 26.017 lei. Aproximativ 250 de kg, în valoare de 2.255 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare“, spune Sebastian Secoșan, director coordonator adjunct la CJPC Bihor. În urma acțiunii tematice de control au fost încheiate 195 de procese verbale de constatare a contravenției, prin care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 642.500 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite