Oradea: Peste o mie de oameni au vrut să-l vadă pe Dan Puric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul a conferențiat luni seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în fața unei săli arhipline.

Dan Puric a vorbit aseară despre frumos în faţa a peste o mie de orădeni, care au umplut toate locurile şi culoarele sălii de spectacole, surprinzându-l şi pe actor. Acesta a făcut apologia frumuseţii morale creştine, care eliberează de frică şi dezmărgineşte, în contrast cu urâtul şi frica, ambele paralizând omul şi sluţind chipul lui Dumnezeu din el.

Exemplu de viață

Actorul a evocat pagini de patristică, de istorie şi legendă, dar şi întâmplări din propria viaţă şi momente de eliberare personală din frică, subliind rolul oamenilor simpli dar morali în acest proces. Spre finalul conferinţei, Dan Puric şi-a exprimat şi crezul personal. „Nu mă las îndoit de acest urât. În grădina mea am făcut un pic de frumos”, a mai spus el, trimiţând audienţa cu gândul la finalul romanului „Candide” al lui Voltaire. El a subliniat că frumosul nu este monopolizat de nimeni şi se răspândeşte unde nu te aştepţi. „Să ne cultivăm grădina cu picături de frumos” a fost îndemnul lui final pentru sala care l-a urmărit cu sufletul la gură două ore.

Apreciat la Oradea

Prelegerea lui, primită cu lungi aplauze, a fost o lecţie de morală creştină şi patriotism. El s-a declarat impresionat că la Oradea i-au fost adunate în volum o parte dintre interviuri, în timp ce în capitală este ţinta multor ironii. Sute de orădeni l-au înconjurat apoi pe scenă pentru a-i cere autografe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite