Persoanele care suferă de scleroză multiplă pot aplica pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea pentru Scleroză Multiplă încearcă să convingă angajatorii să recruteze și persoane care suferă de scleroză multiplă sau de alte boli neurologice, în rândul personalului.

În acest sens, societatea a lansat ieri "Ghidului angajatorilor" şi pliantul de diseminare şi promovare a proiectului „Centrul Naţional de ocupare a forţei de muncă pentru persoane cu scleroză multiplă şi alte boli neurologice rare Acces-Abilitate". Scopul principal al proiectului este acela de a înfiinţa un Centru Naţional de ocupare a forţei de muncă, alcătuit din experţi care vor intermedia relaţia angajator-angajat. Prin acest proiect, Societatea de Scleroză Multiplă își propune să ajute o sută de persoane afectate de scleroză multiplă şi alte boli neurologice rare din toată ţara să se angajeze. Astfel, persoanele interesate să aibă un loc de muncă se pot înscrie în program începând din septembrie, anul acesta, prin completarea unui formular care poate fi găsit pe site-ul www.acces-abilitate.ro sau poate fi trimis prin poştă celor care nu au acces la internet.

"Prin ghidul lansat se doreste informarea angajatorului cu privire la oportunitățile de care dispun dacă angajează persoane cu dizabilități și detalii despre acestea, câteva informații despre legislația europeană în domeniul angajabilității, dar și răspunsuri la întrebări frecvente pe care și le pun angajatorii cu privire la această problematică", se arată într-un comunicat al Societății pentru Scleroză Multiplă.

Proiectul prevede și realizarea unei baze de date a angajatorilor și candidaților pentru un loc de muncă. "Softul are și proprietatea de  a semnala societatea noastră când cei înscriși în sistem doresc să se angajeze sau să angajeze și care ne va ajuta la intermedierea relaţiei dintre angajatori şi angajaţi", se mai arată în comunicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite