Percheziţii în Bihor. Afaceristul orădean, Daniel Condratov, principalul suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Condratov (sursa foto-ebihoreanul.ro)
Daniel Condratov (sursa foto-ebihoreanul.ro)

Într-un comunicat dat publicităţii, astăzi, de către Poliţia Bucureşti, se arată că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor -  I.P.J. Bihor şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au efectuat cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Bihor şi Ilfov.

Percheziţiile au fost dispuse ca urmare a extinderii cercetărilor asupra a douăzeci de persoane, dintre care cinci sunt arestate preventiv, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Principalul suspect în dosar este orădeanul  Daniel Condratov, cumnatul preşedintelui Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian

"Cei în cauză, în perioada mai - noiembrie 2010, în calitate de administratori sau împuterniciţi, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au recurs la o practică evazionistă des întâlnită la nivel naţional, în sensul că au înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. Prin acest mod de operare, învinuiţii diminuau obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului român(tva-ul şi impozitul pe profit)", se arată în comunicatul de presă.

Veniturile obţinute ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse de către aceştia în circuite financiare succesive fictive, apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau în cele ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul creat bugetului  statului este de aproximativ 500.000 de euro, cercetările continuând.

Perchezişiile au avut drept ţintă una dintre societăţile folosite pentru înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli nereale, societate înregistrată pe numele unui şofer de TIR.

O altă acţiune similară s-a desfăşurat în urmă cu două luni, în acelaşi dosar, şi a dus la arestarea directorului executiv al Băncii Transilvania Oradea, Lucia Pojoca şi a  adjunctului, Romeo Oanţă, pentru complicitate. Aceştia au fost eliberaţi după o săptămână. .

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite