Oradea: Zi de sărbătoare la Penitenciarul Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută deţinuţii şi-au sărbătorit ocortitorii, Sfinţii Petru şi Pavel, a venit rândul angajaţilor Penitenciarului de Maximă Siguranță Oradea să sărbătorească. De această dată ei au celebrat Ziua personalului din sistemul Administraţiei Penitenciare.

29 iunie a fost proclamată prin Legea 293 din 28 iunie 2004 - privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ca zi a personalului din sistemul administraţiei penitenciare.
Conducerea Penitenciarului Oradea a programat cu această ocazie mai multe manifestări care urmăresc sărbătorirea personalului din penitenciar.

Un şir de manifestări

În debutul manifestărilor  clubul unităţii a găzduit o şedinţa festivă în care, directorul unităţii, comisar şef Ioan ILEA, a dat citire mesajului directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, adresat lucrătorilor din sistemul penitenciar românesc. Ulterior, au fost prezentate avansările personalului în gradul profesional următor, pentru funcţionarii publici cu statut special din Penitenciarul Oradea.
Preotul capelan a prezentat semnificaţia religioasă a Sărbătorii Sf. Ap. Petru şi Pavel şi raţiunile pentru care aceştia au fost aleşi ocrotitori spirituali ai sistemului penitenciar. Totodată, auditoriul a fost felicitat pentru munca depusă, pentru îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredinţate.

Sport

Ulterior şedinţei, toţi lucrătorii penitenciarului orădean au fost invitaţi să participe la acţiuni sportiv-recreative, respectiv concursuri de minifotbal, tenis cu piciorul, înot, table, volei, dar şi un concurs de gătit specific bucătăriei tradiţionale ardeleneşti. În încheierea festivităţilor, au fost înmânate diplome tuturor celor care s-au evidenţiat în compeţiile sportive desfăşurate. Suita de manifestări derulate cu ocazia Zilei Personalului din sistemulul administraţiei penitenciare, are menirea de a aprecia şi felicita personalul care lucrează în mediul carceral şi care îndeplineşte un serviciu social în slujba comunităţii.   

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite