Pediatri şi anestezişti din Londra le dau lecţii medicilor de urgenţă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hadrian Borcea
Hadrian Borcea

Timp de două zile, la Băile Felix se desfăşoară cursul intitulat European Pediatric Life Support -EPLS. Medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD, din cele mai importante centre de pregătire din ţară, vor învăţa cum să aplice cele mai noi metode de intervenţie, de la specialişti din Londra.

Asociaţia SARTISS, în parteneriat cu serviciul UPU-SMURD Bihor şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare, organizează în perioada 31 ianuarie - 1 februarie 2012, la Băile Felix, cursul intitulat European Pediatric Life Support -EPLS. Acest curs, primul cu această temă, din România, se desfăşoară sub autoritatea Consiliului European de Resuscitare, fiind susţinut de către instructori voluntari ai Consiliului Britanic de Resuscitare. „Cei 16 cursanţi sunt medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din majoritatea centrelor naţionale de pregătire în medicina de urgenţă şi anume: Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iaşi, Bucureşti.  Cei 9 instructori sunt atât medici de medicină de urgenţă cât şi pediatri şi anestezişti din cadrul a trei spitale din Londra. Delegaţia britanică susţine de mai mulţi ani astfel de cursuri care promovează instruirea şi dezvoltarea abilităţilor în concordanţă cu ultimele ghiduri şi protocoale în domeniu", a spus Hadrian Borcea, medic şef UPU-SMURD Bihor.

 Urgenţe pediatrice

Acest eveniment național este un prim pas în dezvoltarea segmentului de urgențe pediatrice din cadrul medicinei de urgență, fiind extrem de util pentru dezvoltarea profesională a medicilor din structurile de urgenţă. Cursul, promovat de către Consiliul European de Resuscitare, vine să alinieze şi să încurajeze practica şi aplicarea protocoalelor curente în structurile de urgenţe pediatrice sub o rigurozitate aparte. „Pregătirea teoretică a cursanţilor s-a făcut individual pe parcusul a 30 de zile, cursanţii având la dispoziţie bibliografia de specialitate. Pe parcusul acestor 2 zile, se vor simula cazuri, unde cursanţii vor aplica cunoştiinţele teoretice în practică, utilizând ultimele modele de simulatoare de pacient. Echipamentele educaţionale sunt aduse atât din ţară cât şi puse la dispoziţie de un spital din Londra", a mai spus Hadrian Borcea, preşedintele SARTISS.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite