Păzit de agenții de securitate, Jacques Rogge s-a lăsat așteptat la întâlnirea de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproximativ o oră întârziere, elicopterul în care se afla Jacques Rogge, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a aterizat pe aeroportul din Oradea. Păzit de o armată de agenți de securitate și cu o modestie de invidiat, belgianul, medic chirurg-ortoped, s-a arâtat încântat de mica urbe pe care a vizitat-o.

Autoritățile locale, în frunte cu reprezentanții conducerii Universității Oradea au pregătit în cele mai mici detalii întâlnirea de gradul „zero" cu înaltul demnitar. Preț de câteva ore înainte de sosirea coloanei oficiale, curtea universității a fost curățată, iar Aula Magna și biblioteca au fost controlate în fiecare colț, tocmai pentru ca întâlnirea să se desfășoare fără evenimente nefericite. Odată cu vizita la Oradea, Jacques Rogge, a tăiat panglica primului Centru Teritorial de Studii și Cercetări Olimpice din România. De asemenea, datorită profesionalsmului și experienței acumulate de-alungul anilor, dar mai ales a activității în viața sportivă internațională, Rogge a primit ieri titlul onorific de Doctor Honoris Causa a Universității Oradea.

Click pe poză pentru galerie FOTO

image

Doctor Honoris Causa

„Este pentru a 21-a oară când îmi este înmânat acest titlul. Mă bucur nespus de mult că în partea de est a Europei va funcționa un centru de cercetare olimpic. În prezent, misiunea noastră este să dezvoltăm sportul și să educăm tinerii prin sport", a explicat Jacques Rogge. Centrul Teritorial de Studii și Cercetări Olimpice din Oradea, unic la noi în țară, a fost conceput după modelul celui de la Geneva și va deservii tinerilo sprortivi și antrenorilor din toată țara.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite