Sancţiuni pentru nerespectarea regimului armelor, în cazul poliţistului care şi-a executat părinţii, iar apoi s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta făcută de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române în urma sinuciderii poliţistului de proximitate Gabriel Venter (33 de ani) a scos la iveală mai multe nereguli.

Patru dintre colegii poliţistului sinucigaş, care aveau responsabilităţi în păstrarea armamentului, şi-au făcut superficial treaba. Ancheta IGPR a fost deschisă după ce poliţistul Gabriel Venter şi-a ucis ambii părinţi, după care şi-a tras un glonţ în cap, cu arma din dotare. Cercetările făcute de o echipă de la Bucureşti au vizat modul în care sunt respectate procesurile de păstrare a armamentului şi împrejurăriule în care arma a fost ridicată de poliţistul ucigaş, în seara tragediei. Asta în condiţiile în care omul legii se afla în timpul liber în seara de 15 iunie şi teoretic ar fi trebuit să-şi predea pistolul la ieşirea din tură. „Cadrele Biroului Ordine Publică Urban şi, implicit, agentul de poliţie Venter Gabriel au participat periodic la şedinţe de pregătire profesională, unde, sub semnătură, au luat la cunoştinţă de o serie de dispoziţii cu caracter intern, printre care portul şi folosirea armamentului din dotare", se mai arată în concluziile anchetei.

Citeşte astăzi în „Adevărul de Transilvania" care sunt concluziile anchetei Corpului de Control al IGPR!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite