UPDATE Patru pietoni au fost loviți de un camion, pe zebră, lângă Lotus Center (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru pietoni au fost loviți, în timp ce treceau pe zebră, pe culoarea verde a semaforului, de un camion. Accidentul s-a petrecut în urmă cu o oră, pe strada Nufărului, la ieșirea din Oradea spre Băile Felix.

ora 15.20 Victimele accidentului sunt Viorica Barta, de 38 de ani, din Oradea, ea fiind cea mai grav rănită, Elisabeta Miheș, de 39 de ani, din Oradea, Florica Miclău, de 31 de ani, din Hidișelul de Sus și fiul ei, David, în vârstă de patru ani.

ora 14.30
Poliția a emis un comunicat în presă prin care anunță că doar una dintre victime a fost grav rănită. "În momentul producerii accidentului rutier, victimele se angajaseră în mod regulamentar în traversarea părţii carosabile, pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni. Dintre persoanele accidentate, B.V., de 38 de ani, din Oradea, a suferit leziuni mai grave, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital. Leziuni mai uşoare au suferit celelalte trei persoane acroşate, respectiv orădeanca M.E., de 39 de ani, M.F.I., de 31 de ani, din Hidişelu de Sus şi fiul său minor de 4 ani, care au fost transportate la spital pentru investigaţii şi îngrijire de specialitate", se arată în comunicatul remis de Inspectoratul Județean de Poliție Bihor.

Șoferul Gheorghe Luca are permis de conducere din anul 2000 și este proprietarul camionului implicat în accident. Polițiștii vor solicita o expertiză tehnică.

"Din primele cercetări reiese că șoferul camionului nu a acordat prioritate pietonilor, la culoarea verde a semaforului", spune comisar șef Dorin Sava, șeful Poliției Rutiere.

Potrivit martorilor, camionul înmatriculat în județul Bihor, condus de Gheorghe Lucaci, nu a oprit la culoarea roșie a semaforului și a intrat în plin în patru pietoni care treceau strada regulamentar. "S-a făcut verde pentru pietoni. Mașinile mici de pe a doua bandă au oprit. Pe prima bandă venea un camion, era la patru cinci metri. Nu avea viteză, dar am zis că nu trec strada până nu văd că oprește. În fața mea erau patru persoane pe zebră. Am văzut cum intră camionul în ele. În clipa aia m-am întors, să nu văd ce se întâmplă", a declarat Traian Nistor, martor la accident. "Pe una din femei a scos-o de sub camion, pe celelalte le-a lovit puțin", povestește un alt martor, Lucian Hendre.

Șoferul camionului, Gheorghe Luca, în vârstă de 30 de ani, spune că nu a apucat să frâneze. "S-a făcut galben în fața mea, nu am apucat să pun frână", a declarat șoferul. Polițiștii continuă cercetările. Șoferul a fost dus la sediul Poliției Rutiere, pentru declarații.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță, Emil Boțcău, printre victime se află un băiețel de patru ani, care are o contuzie la cot, dar fără traume majore și mama acestuia, însărcinată în 14 săptămâni, care a fost transportată la Maternitate. "Amândoi sunt în stare stabilă, mama fiind mai mult speriată", a declarat Boțcău.



Printre victime se numără și un băiețel de cinci ani și mama lui, însărcinată în 14 săptămâni

image

Una din victime, cea care a fost rănită cel mai grav, a fost tranportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite