FOTO Patru tineri orădeni au ajuns la spital după ce au fost bătuţi de poliţişti şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au petrecut sâmbătă noapte într-un club din Oradea, iar duminică dimineaţa au fost luaţi pe sus de pooliţişti şi jandarm , urcaţi în dubă şi duşi la Poliţia Municipiului Oradea. Este vorba despre patru tineri orădeni care susţin că au fost agresaţi şi înjuraţi de oamenii legii.

Patru tineri din Oradea au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce , spun ei, au fost loviţi cu bestialitate şi înjuraţi ca la uşa cortului de către oamenii legiii. Incidentul a avut loc duminică dimineaţa în jurul orei 05.00.

Tineri bătuţi de poliţişti şi jandarmi Tineri bătuţi de poliţişti şi jandarmi
image

Dă click pentru a vedea mai multe fotofrafii

Trei dintre victime susţin că se întorceau din oraş şi se îndreptau spre o staţie de taxiuri când au fost luate pe sus de către mascaţi, încătuşaţi, urcaţi în dubă şi duşi la Poliţia Municipiului Oradea. Au sunat un prieten care a ajuns la Poliţie şi care a fost agresat la rândul lui.

"Dimineaţa, în jurul orei cinci m-au sunat prietenii că vin la mine. Eu tocmai mă întorsesm de la un botez şi le-am spus că îi aştept. Peste cinci minute am primit un telefon de la un alt băiat care m-a rugat să mă duc spre Poliţia Municipiului pentru că au fost luaţi de poliţişti şi bătuţi. Am ajuns la poliţia de pe Calea Aradului şi când am întrebat de prietenii agenţii de serviciu m-au înjurat, şi mi-au spus să merg în sala de aşteptare dacă nu or să-mi rupă gâtul. Nu după mult timp m-am trezit bombardat de pumni şi picioare" ne-a mărturisit Darius Ţelea în vârstă de 31 de ani. Aceeaşi soartă au avut-o şi ceilalţi prieteni, iar vânătăile şi urmele lăsate de lovituri stau drept dovadă.

Poziţia Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Bihor este cu totul alta. "Cele trei persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică în faţa unui local din centrul oraşului, au adresat injurii poliţiştilor şi jandarmilor care au încercat să-i legitimeze şi sancţioneze, astfel încât a fost solicitată intervenţia forţelor de intervenţie rapidă de la Poliţie şi jandarmi. Pentru a fi conduşi la Poliţia municipiului a fost necesară imobilizarea acerstora şi chiar folosirea sprayului iritant lacrimogen. În ce priveşte nemulţumirile acestora,  au la dispoziţie calea legală, respectiv se pot adresa cu plângere penală la Parchet" ne-a spus inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite