Patru copii, de la o grădiniţă din Oradea, suspectaţi de tuberculoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru din cei 147 de copii ai grădiniţei nr. 27 din Oradea prezintă suspiciuni de infecţie cu bacilul Koch. Anunţul a fost făcut, astăzi, de către conducerea spitalului TBC Oradea.

După ce o educatoare, în vârstă de 59 de ani, de la o grădiniţă din Oradea, a fost diagnosticată cu tuberculoză, copiii au fost supuşi unor analize medicale pentru a se vedea dacă au fost sau nu infectaţi cu bacilul Koch. În urma rezultatelor primite astăzi, patru din cei 147 de copiii ai grădiniţei prezintă suspiciuni.

"Nu se ştie deocamdată dacă  este vorba despre boala cronică sau despre o infecţie respiratorie. Mâine li se vor face radiografiile, iar luni li se va pune diagnosticul. În următoarele 48 de ore grădiniţa va fi închisă urmând să fie dezinfectată" a spus medical pediatru Marlene Crişan, În cazul în care vor fi diagnosticaţi cu tuberculoză, copiii vor fi supuşi unui tratament timp de şase luni.

Şi o parte dintre elevii Colegiului Pedagogic "Iosif Vulcan" din Oradea vor fi testaţi în zile următoare. Este vorba despre o clasă de fete, care au desfăşurat practica şcolară la grădiniţa respectivă. 19 dintre ele au fost testate, urmând ca mâine să primească rezultatele, în timp ce restul se vor duce mâine la analize, iar luni vor primi rezultatul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite