Patru bihoreni riscă închisoarea, după ce au împuşcat o ciută de 12.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de 7 spre 8 martie, în jurul orei 01.00, poliţiştii au surprins în flagrant, pe un fond de vânătoare dintre localităţile bihorene Oşand şi Şumugiu, trei vânători, unul din Oradea şi doi din comuna Hidişelu de Sus. Al patrulea, care nu avea permis de armă, a încercat să scape, dar a fost găsit după câteva ore.

„Asupra celor trei, poliţiştii au descoperit o armă de foc letală, lungă, calibru 30-06 (7,62 x 63mm), două cartuşe de acelaşi calibru şi două proiectoare, în legătură cu care s-a stabilit că îi aparţin unuia dintre suspecţi. Cei în cauză se deplasau cu un autoturism şi o autoutilitară, pregătite pentru transportul eventualului vânat", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor.

Al patrulea nu avea permis de armă

În momentul în care cei trei au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, o a patra persoană a fugit şi s-a ascuns în pădurea din apropierea localităţii Şumugiu. Trei ore mai târziu, în jurul orei 04.00, poliţiştii au reuşit să-l prindă şi pe cel de-al patrulea suspect, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Hidişelu de Sus. „În momentul în care a fost prins de poliţişti, cel de-al patrulea suspect avea asupra sa o armă letală lungă, cu glonţ, calibru 22 Hornet (5,6 x 36 mm). În urma verificărilor s-a stabilit că arma în cauză era deţinută ilegal, întrucât acesta nu posedă permis de armă", a spus Alina Dinu.

12.000 de euro

În zonă, poliţiştii au găsit ulterior cadavrul unei femele de cerb comun, împuşcat, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Oradea, gestionari ai fondului de vânătoare respectiv. „Prejudiciul provocat de suspecţi prin împuşcarea cerbului este de 12.000 de euro, sumă cu care trebuie despăgubit gestionarul fondului de vânătoare", a spus Alina Dinu. Armele, proiectoarele şi muniţia au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii au întocmit dosar penal în cauză şi continuă cercetările. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru bihoreni ar putea fi închişi între 3 şi 10 ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite