Patru firme vor spaţiu în al doilea Parc Industrial Eurobusiness din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parc Industrial 2 Oradea
Parc Industrial 2 Oradea

Deşi abia au început pregătirile pentru înfiinţarea celui de-al doilea parc industrial din Oradea, patru companii şi-au manifestat deja interesul faţă de noul parc. Acesta va fi destinat industriei uşoare, serviciilor şi comerţului en gros.

Oportunitatea înfiinţării precum şi detaliile legate de cel de-al doilea parc industrial au fost prezentate marţi de către primarul Ilie Bolojan. „În vederea susţinerii mediului de afaceri orădean, se propune realizarea celui de-al doilea parc industrial, destinat activităţilor de industrie uşoară, servicii şi comerţ en gros în municipiu", a spus acesta. Terenul parcului, în suprafaţă de 23,8 ha, este situat în intravilanul municipiului, în partea de sud a localităţii, adiacent drumului de centură. Legătura zonei cu municipiul se realizează cu şoseaua de centură, recent modernizată, prin intermediul unui drum colector cu două benzi de circulaţie, care va avea două conexiuni la şoseaua de centură. Pentru asigurarea accesului la parcele, este prevăzut un drum industrial cu profil transversal care se va racorda la drumul colector printr-o giraţie, iar la capătul opus va fi prevăzut cu buclă de întoarcere.

26 de loturi

Conform prevederilor, în interiorul parcului vor putea fi distinse trei zone funcţionale: zona destinată unităţilor administrative ale parcului, zona de producţie şi zona de servicii şi comerţ. A fost prevăzut un număr de 26 de loturi, cu suprafeţe cuprinse între 4000 şi 20.000 mp, cu posibilitatea unor modificări, în funcţie de cerinţele specifice ale investitorilor. Spaţiul verde  va ocupa minimum 20% din suprafaţa lotului, iar între zona de locuinţe şi parcul industrial este prevăzută crearea unei zone verzi cu lăţimea de 18 m, care va constitui o perdea de protecţie fonică. În al doilea parc industrial, utilităţile se vor asigura prin extinderea reţelelor de apă, canalizare menajeră, energie electrică, gaze naturale, energie termică existente.

Stadiul proiectului

Parcul  Industrial Eurobusiness II Oradea se află în faza de aprobare a P.U.Z-ului în Consiliul Local Oradea. În acelaşi timp este în lucru şi studiul de fezabilitate pentru asigurarea utilităţilor în cadrul parcului industrial, urmând ca în luna martie să se realizeze documentaţia necesară obţinerii titlului de parc industrial. În decursul lunii aprilie, se va realiza prima rundă de licitaţie pentru atribuirea parcelelor în Parcul Industrial II. Până acum au fost înregistrate 4 scrisori de intenţie din partea unor companii private care sunt interesate de spaţii în cadrul celui de-al doilea parc industrial orădean. Termenul de depunere a ofertelor va fi 1 mai 2012.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite