Patron maghiar acuzat de evaziune fiscală de peste 1 milion de lei în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 32 de ani din Ungaria este suspectat de polițiști că, în calitate de administrator al unei firme din Oradea, ar fi prejudiciat statul român cu peste 1 milion de lei prin evaziune fiscală.

Ieri poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de R.A., de 32 de ani, din Ungaria, cetăţean maghiar, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. Tânărul este suspectat că, în perioada 2007 - 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de produse petroliere din Ungaria şi Slovacia în valoare de 2.136.808 lei, pe care ulterior le-ar fi comercializat către diferite societăţi din judeţul Bihor. Operaţiunile nu au fost declarate organului fiscal şi nici înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii, administratorul fiind acuzat că s-a sustras astfel de la plata taxelor şi impozitelor la bugetul de stat cu suma de 1.053.937 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în vederea stabilirii întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite