Patricia Aktaa, fetiţa omorâtă de Salmonella, ar fi putut fi salvată, dacă ar fi fost transferată la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza medico-legală comandată de procurori dă dreptate mamei Patriciei Aktaa (5 ani), fetiţa care a murit anul trecut după ce a mâncat prăjituri de casă infestate cu Salmonella. Delia Scorţe susţine că medicii nu au făcut tot posibilul pentru a o salva pe copilă, deşi Colegiul Medicilor Bihor i-a scos basma curată, concluzionând că nu a fost vorba de culpă medicală.

„Expertiza dispusă de către procurori arată că fetiţa ar fi avut şanse de supravieţuire, dacă ar fi fost transferată la timp, la Spitalul Municipal Gavril Curteanu", a spus Delia Scorţe, mama fetiţei. Ea a primit concluziile expertizei medico-legală comandate de către procurorii care cercetează dacă medicii Lenard Ildiko şi Georgeta Călinescu, ambele de la Spitalul de Boli Infecţioase, au greşit sau nu, atunci când au tratat-o pe micuţa Patricia. Medicul Georgeta Călinescu, susţinea, imediat după moartea Patriciei, că deznodământul fatal ar fi fost acelaşi, indiferent unde ar fi fost tratată copila.

Anchetă în derulare

Dorel Moţiu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a declarat că lucrările din dosarul în cauză nu pot fi comentate, până când nu se va da o soluţie finală. „Părţile implicate pot solicita şi alte expertize medico-legale", a subliniat însă Dorel Moţiu. Pe de altă parte, concluzia  Colegiului Medicilor Bihor arată că medicii care au tratat-o pe micuţă nu sunt responsabili pentru decesul copilei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite