Părinţii de îngeri vor înălța baloane şi vor aprinde lumânări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Şi în acest an, asociaţia fondată de Bianca Brad va marca „Ziua oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor". Evenimentul se desfăşoară în mai multe oraşe din România printre care se numără şi Oradea.

Orăşelul Copiilor va fi gazda acţiunii de comemorare a bebeluşilor şi copiilor plecaţi prematur dintre noi. Evenimentul va avea loc, mâine, între orele 19.00 - 20.00, iar cei care vor lua parte la acţiune vor aprinde lumânări în aceaşi zi şi în acelaşi interval orar, pentru a comemora copiii decedaţi.

În fiecare an, pe 15 octombrie se marchează "Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor", au loc evenimente ce se desfăşoară anual în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene.

Astfel, pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Timp de o oră lumânările sunt lăsate să ardă şi datorită diferenţei de fus orar, se va crea un „Val de lumină", care va face înconjurul Globului, care va dura 24 de ore.

În 2002, în SUA, la iniţiativa unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor". An de an, mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele. În România această mişcare s-a organizat pentru prima oară în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei EMMA.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite