Părinții fetiței moarte după ce a mâncat cremeș acuză medicii de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții Patriciei Scorțe (5 ani) susțin că medicii de la Boli Infecțioase nu s-au ocupat de fetiță. Cadre medicale declară că, dacă fetița ajungea mai repede la Terapie Intensivă, viața ei ar fi putut fi salvată. Autoritățile încearcă să afle motivele care au dus la decesul fetiței internate în spital, alături de alte opt rude, după ce au mâncat toți cremeș făcut în casă.

Mama Patriciei, Delia Scorțe, a povestit că vineri toată familia a mâncat din prăjitura de casă făcută de soacra ei, un crèmeș. "Patricia a mâncat foarte puțin, a luat doar două linguri de la mine", povestește Delia Scorțe.  Sâmbătă dimineața mama și  fetița au început să se simtă rău și au mers la spital. "La primele simptome am dus fetița la Spitalul de Copii. Medicii de acolo au spus că e vorba de o toxinfecție alimentară și au decis să ne transfere la Boli Infecțioase", povestește femeia. Amândouă au fost internate în spital, iar în cursul aceleași zile și alți membri ai familie, care au mâncat din crèmeșul făcut acasă au început să se simtă rău și s-au prezentat la spital. În total, nouă persoane au fost internate sâmbătă, iar două dintre ele, unul fiind tatăl Patriciei, care nu se simțeau foarte rău, au refuzat internarea.

Mama Patriciei a povestit că în spital medicii nu au avut medicamentele necesare pentru a o trata pe cea mică și că au primit o rețetă să-i cumpere fetiței medicamente. "I-am cumpărat medicamentele și i-am dat tot ce i-au prescris. De la spital i-au pus doar perfuzii și ceva antibiotic. Nu au făcut analize, tratamentul a fost dat după ureche", a spus Delia Scorțe."La ora două noaptea au decis să cheme ambulanța și ne-au trimis la Spitalul de Copii, pentru că aici nu aveau terapie intensivă. Când am ajuns acolo medicii mi-au spus că este în stare foarte gravă și următoarele ore sunt decisive. Mi-au spus că poate să moară și are doar 5% șanse să-și revină, că a fost adusă prea târziu", a declarat Delia Scorțe.

„Dacă ar fi transferat copilul mai devreme avea șanse să scape", a declarat pentru Adevărul Marlene Crișan, managerul Spitalului Municipal Gavriil Curteanu din Oradea.

Direcția de Sănătate Publică Bihor încearcă să stabilească ce a dus la moartea fetiței, iar inspectorii sanitar-veterinari încearcă să stabilească dacă toxinfecția alimentară a fost provocată de crèmeșul mâncat vineri de întreaga familie, de la ouăle cu care a fost făcută prăjitua sau de la alte ingrediente. Între timp, avocatul familiei, Bogdan Meșter, a depus o plângere la poliție, împotriva spitalului și a cadrelor medicale care au tratat-o pe Patricia. Avocatul spune că a dus o parte din probele de scaun, luate de medicii de la Infecțioase de la fetiță, la un laborator privat, pentru analize.

Citește mai multe detalii mâine dimineață în Adevărul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite