Parcul Liniştii va fi de nerecunoscut după finalizarea lucrărilor de modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Liniştii
Parcul Liniştii

Până în luna iunie Parcul Liniştii, din Oradea, îşi va schimba faţa. Cei mai fericiţi vor fi copiii şi asta pentru că vor avea la dispoziţie teren de fotbal, baschet şi skateboard

Începute anul trecut, în luna septembrie, lucrările de amenajare a Parcului Liniştii, sunt realizate în proporţie de 70% şi urmează să fie finalizate în luna iunie a  acestui an.

"Primăria Oradea doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie", ne-a spus Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare. .

Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a peste 1.300 de metri liniari de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar,  teren de minibaschet, teren de skateboard şi  teren de minifotbal.

"Scuarul central, denumit şi scuar central de relaxare este amplasat în zona central-sudică a parcului, şi are o suprafaţă de circa 300 mp. Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părţi, prin cele 5 alei existente,care se intersectează , şi prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală", a mai precizat Mirela Macra.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren de aproape 500 mp, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC  public, plantări de arbori şi arbuşti, extinderea reţelei de apă, precum şi realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative. Totodată, vor fi montaţi 124 de stâlpi de iluminat.

Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L şi S.C. Paniman S.R.L. Valoarea contractului de execuţie este de peste 2-500.000 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite