Parcare subterană, construită cu bani de la RCS&RDS și din bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat, cu ocazia cele mai recente şedinţe de Consiliu Local, realizarea investiţiei „Parking Subteran strada Independenţei Oradea". Lucrările ar trebui să înceapă în luna august.

Ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între Primăria Ordadea, firma RCS&RDS şi Administraţia Bazinală „Ape Crişuri", finanţarea acestui obiectiv de investiţie se va face de către Primăria Oradea (70%) şi RCS&RDS (30%), în timp ce Administraţiei Bazinale „Ape Crişuri" îi revine reabilitarea malului stâng al Crişului Repede, pe sectorul cuprins între pasarela pietonală (aflată în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie) şi Podul Central. Valoarea estimată a proiectului este de circa 5 milioane de euro.

400 de locuri

Totodată, se va avea în vedere şi amenajarea suprafeţei de deasupra acestei parcări, fie ca zonă verde, fie ca loc pentru diverse manifestări în aer liber. „Suprafaţa ocupată de parking va avea aproape 4.400 mp, cu o capacitate de 400 de locuri de parcare", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea.

Parcare pe Vladimirescu și la Compania de Apă

În perioada următoare va fi finalizat studiul de fezabilitate, după care până în luna mai se va realiza proiectul tehnic. Apoi, se va trece la derularea procedurilor de licitaţie. Administraţia locală estimează, că spre sfârşitul lunii mai, vor porni procedurile de licitaţie, astfel încât lucrările să înceapă în luna august. Pe perioada lucrărilor în această zonă, se va folosi parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu, şi suplimentar, parcarea de la Compania de Apă, astfel încât traficul în zona centrală să nu fie afectat de lipsa temporară a locurilor de parcare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite