Parc de aproape 3 milioane de lei, în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au parcuri noi
Orădenii au parcuri noi

Primarul Ilie Bolojan a semnat la Administraţia Fondului pentru Mediu, contractul de finanţare privind amenajarea Parcului Salca din municipiul Oradea, alături de preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Radu Dan Septimiu Popa.

Acest proiect este finanţat prin „Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi", iar obiectivul general al acestui program este îmbunătăţirea calităţii mediului prin crearea de spaţii verzi în mediul urban.

Totalul investiţiei este de 2.726.418 lei cu TVA, din care 2.000.000 lei, vin de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în timp ce contribuţia proprie a unicipiului Oradea este de 222.728 lei.

Parcul Salca va fi situat pe malul Peţei, între zona Cantemir şi complexul Lotus, va avea o suprafaţă totală de 34.140,00 mp, din care spaţiile verzi amenajate se vor întinde pe o suprafaţă de  21.721,00 mp.

Investiţia în Parcul Salca prevede realizarea unui lac cu o suprafaţă de 4.885,00 mp, plantarea  a 11 specii de plante de apă şi de mlaştină, un ponton din lemn şi un pasaj din blocuri de beton şi piatră care să creeze o mică cădere de apă, realizarea unui labirint medieval având în centru un foişor, 2 rozarii dispuse pe două artere importante de acces în parc, prevăzute cu pergole şi bănci, 2 piaţete pentru recreere, activităţi cu rol educativ şi informativ, în special legate de mediu şi protectia acestuia, una scufundată iar cealaltă înălţată şi o plantaţie de bambuşi înalti de 4-8 m, pe malul lacului

Totodată, parcul va fi dotat cu  panouri de informare cuprinzând planul parcului, cât şi speciile de plante şi amplasamentul acestora , fântâni de apă potabilă , toalete ecologice, bănci , coşuri de gunoi , stâlpi de iluminat cu o înălţime de 100 cm pe aleile principale şi stalpi de 350 cm, alimentaţi cu panouri fotovoltaice, dar şi reţea de irigat pentru toate plantele care necesită apa şi aspersoare pentru peluze.

,,Până la semnarea acestui contract am întâmpinat unele greutăţi, dar acum sunt bucuros să văd că proiectul prinde în sfârşit contur. Licitaţia pentru demararea proiectului o vom organiza până la sfârşitul lunii august, în aşa fel încât în această toamnă să putem începe lucrările, iar până în vara anului 2013 Parcul Salca să fie gata", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite