Parc de joacă și grădină zoologică pentru toți copiii în Curtea Liceului Don Orione

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani curtea Liceului Don Orione a devenit un adevărat punct de atracție pentru sute de copii din toate cartierele. Cei mici au la dispoziție o grădină zoologică unde pot interacționa cu animale domestice și păsări.  În plus, ei au la dispoziție din acest an aparate de joacă moderne.

Curtea Liceului Don Orione a devenit un adevărat parc de distracții pentru cei mici. Anul trecut s-a amenajat o mică grădină zoologică unde copiii pot interacţiona cu animale domestice şi păsări (iepuraşi, iezi, miei, găini, raţe, bibilici, porumbei, păuni).

În această primăvară s-au adus mai multe aparate de joacă moderne, cu certificate de siguranţă: patru leagăne, trei tobogane, carusel, diferite aparate pentru căţărat. Ele au fost achiziţionate în urma câştigării unui proiect al NATO Charity Bazaar completat cu fonduri de la Congregaţia Don Orione din Oradea.

Pentru a oferi copiilor condiţii cât mai bune de joacă, membrii şi prietenii Congregaţiei Don Orione au muncit sute de ore şi au reamenajat în această primăvară 3000 de metri pătraţi de spaţiu verde din curtea liceului.

S-au adus 120 de metri cubi de pământ fertil, s-a nivelat şi s-a gazonat curtea din zona de joacă şi a grădinii zoologice, s-au amenajat 130 de metri pătraţi de alei din dale înierbate care să faciliteze accesul spre incintele cu animale şi aparatele de joacă indiferent de condiţiile meteorologice. S-au amenajat și jardiniere, s-au plantat zeci de arbori şi arbuşti şi sute de flori perene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite