Parastas fără concluzii, la un an după ce Patricia Aktaa a murit de la o prăjitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Patriciei Aktaa, fetiţa care a murit în luna mai a anului trecut, după ce a mâncat un crèmeș cu Salmonella, aşteaptă încă rezultatele expertizelor care ar trebui să arate dacă fetiţa de numai cinci ani ar fi putut fi salvată, dacă medicii ar fi luat toate măsurile necesare.

La un an de la moartea Patriciei, mama sa, Delia Scorţe, continuă lupta cu sistemul bolnav al sănătăţii, în speranţa că medicii pe care îi consideră vinovaţi pentru decesul fetei îşi vor pierde dreptul de a profesa. "Vreau să se facă dreptate", a spus Delia Scorţe, anunţând că parastasul va avea loc joi, de la orele 12.00, la Biserica ortodoxă cu hramul Inălţarea Domnului, din strada Izvorului. Aceasta a primit promisiuni de la Colegiul Medicilor Bihor, că, în cel mult două săptămâni, va primi concluziile finale şi va afla dacă deznodământul fatal ar fi fost acelaşi, indiferent de medicii care ar fi tratat-o pe Patricia, după ce a mâncat prăjitura cu Salmonella.

Plângere

Bogdan Meşter, avocatul familiei Scorţe, a făcut încă din luna mai 2010 o plângere la poliţie, împotriva medicului Lenard Ildiko (cea care a internat fetiţa și nu i-ar fi făcut analize elementare), pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. De asemenea, o plângere a fost formulată și împotriva medicului Georgeta Călinescu. Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor - reprezentantul Ministerului Sănătății în teritoriu, nu știe de ce ministerul nu a răspuns încă sesizării depuse de către Delia Scorțe. Acesta a subliniat că Georgeta Călinescu și Ildiko Lenard, cele două cadre medicale împotriva cărora familia Scorțe a depus o plângere penală, au fost suspendate din gărzi circa 30 de zile, fiind sancționate pecuniar.  Georgeta Călinescu a declarat că nu este vinovată pentru moartea fetiței. „Rezultatele în cazul Patriciei Scorțe ar fi fost aceleași oriunde ar fi fost tratată", a spus Georgeta Călinescu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite