Pagube de peste 1 milion de lei în urma unui incediu la Nutrientul Palota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu izbucnit duminică dimineața în localitatea Palota a produs pagube de aproape 1,3 milioane de lei. Focul a distrus 40 de tone de porumb și o instalație de ventilare.


Incendiul izbucnit la societatea comercială Nutrientul din Palota a fost stins în aproape nouă ore.  "La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. La sosirea acestora, incendiul se manifesta la o hală destinată uscării cerealelor", spune maiorul Sorin Caba, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana. 

 Potrivit sursei citate, focul a cuprins uscătorul și a afectat sistemul de ventilaţie, sistemul de siguranţă, compartimentul de depozitare şi răcire, sistemul de descărcare, scările, pereţii interiori şi exteriori al uscătorului, ventilatorul inferior, două ventilatoare superioare şi separatorul de particule respectiv o cantitate de 40 de tone de porumb. "Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic, produs în urma unei defectări pe timpul exploatării a sistemului de uscare", mai spune reprezentantul ISU Crișana.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite